Min baggrund

Jeg er uddannet konditor hos Gert Sørensen i Tivoli i København i 1993 som skabte min store nysgerrighed for faget. Derefter har jeg været i mere end 10 år i hotel og restaurationsbranchen som gav mig stor viden inden for blandt andet desserter og receptioner. I 2011 blev jeg Ambasadør for det belgiske Kvalitets chokolade Callebaut som har givet mig en stor viden inden for chokolade samtidig med et internationalt netværk.

Jeg har en stor passion for håndværket, gode råvare og detaljerne i mine opgaver altid med hjertet og personlighed bag.
I 2016 blev jeg tildelt sølvnålen.
29.oktober 2017 fik jeg tildelt den gyldne rose som er en meget stor ære.

Den gyldne rose

Jeanett Pehrsson Ansbjerg fra Konditori La Nouvelle i Vejle modtager den verdenskendte chefkonditor Gert Sørensens æresbevisning “Den Gyldne Rose 2017”

Den Gyldne Rose blev stiftet i 2016 til minde om Danmarks verdenskendte chefkonditor Gert Sørensen. Mindeprisen blev til i et samarbejde mellem Gert Sørensens hustru Elin Sørensen, Kokke Forening Danmark, Det Danske Kokkelandshold og Fédération Cuisinier Exclusive d’Europe i Danmark. Prisen blev uddelt for første gang i 2016 i forbindelse med åbningen af det gastronomiske museum på Gl. Estrup. Prisen uddeles en gang om året, og går primært til personer indenfor gastronomi/konditori, som har udvist noget helt enestående i deres virke.

I år gives prisen til konditor Jeanett Pehrsson Ansbjerg, ejer af Konditori La Nouvelle i Vejle. Overrækkelsen sker i forbindelse med FCEE’s gallamiddag, søndag den 29. oktober på Hotel Royal i Aarhus.

Læs mere om prisen

Tidslinje

Arbejde:

  • 1990-1993 I lære hos chefkonditor Gert Sørensen.
  • 1993-1994 Konditor på Hotel Fakkelgården i Kollund som ny-udlært konditor
  • 1995-1996 konditor hos bager Bang i Padborg
  • 1996-2003 konditor hos PA i Vejle
  • 2003-2012 chef konditor på Hotel Legoland.
  • 2012-2015 Xocolatl og brødremenighedens honningkage bageri
  • 2015-2017 Kreativ ansvarlig hos Langenæsbageriet i Århus og var med til at starte Horsens afdelingen op

Derud over en masse spændende udfordringer i mit arbejdsliv for at hjælpe kunder med at lave personlige kager, desserter og chokolade opgaver efter deres ønsker både i mit virke som ambassadør og konditor forskellige steder.

Derudover

  • 20-6-92 Bryllupskage til grev Michael Ahlefeldt Lauervig Bille fra Egeskov Slot på Fyn ( med deltagelse af kronprinsen)
  • Januar 1993 et halvår før svendeprøven vandt DM for unge konditorer
  • 1993 Deltog i Callebaut`s dm i chokolade
  • 1993 vandt årets marcipan konkurrence
  • 1994 Deltog i Nordisk mesterskab for unge konditorer, hvor jeg vandt i kategorien ”bedste smag”.
  • 1997-1998 underviste på aftenkurser for FOF Odense
  • 2005 Bryllupskage til Agnete Kirk Kristiansen
  • 2011 lavede jeg surprise dessert bord for Gert Sørensen på Vitskøl kloster. Med et stort udvalg af konditori Tivoli`s kage sortiment da han gik af som Præsident for køkkenchef foreningen.
  • 2011- blev Ambasadør for Barry Callebaut
  • 8-11 september 2014 Ambassadør arrangement med Barry Callebaut i Barcelona med en masse inspiration fra hele verden , let us make it raw.
  • 2014 +2015 Dommer i en børnekage konkurrence Næsby kirke sogn. Som var et velgørenheds arrangement, hvor der blev samlet ind til SOS børnebyer og Julemærke hjemmene.
  • 6 september 2015 deltog sammen med Gert Sørensen i gastronomisk aften på Tyrstrup kro hvor det klassiske konditori mødte det nye = lære mester –lærling.
  • 27 + 28 september 2016 2 dages inspirationstur til Belgien sammen med chokolade ambasadøre fra hele verden
  • Foråret 2016 lavede jeg speciel bryllupskage som skulle bruges til plakaten og forside på Århus`s Musikhus`s sæson program 2016/2017 for en ny fortolkning af Susanne Bier`s efter brylluppet
  • November 2016 restaurerede mange af Gert Sørensens værker + hjalp med til at plaserere disse i en stor udstilling på gammel Estrup Herregaard om Gert Sørensens store konditor kunst liv.
  • 14 november 2016 fik tildelt køkkenchefernes sølvnål som er en hæders pris.
  • Påskeæg til konge Familien : 2009,2010,2015,2016,